• interiorismo
REFORMA INTEGRAL ÀTIC A BARCELONA 2017-06-02T12:09:47+00:00

Project Description

REFORMA INTEGRAL ÀTIC A BARCELONA

Reforma integral d’un àtic amb dues grans terrasses, amb una distribució y materials típics dels anys 60. Els propietaris, una parella jove, proposen tirar a terra la totalitat de l’àtic i plantejar de nou la distribució amb els espais oberts. Al tractar-se d’una superfície petita, el principal repte era aprofitar el màxim l’espai, i ordenar-lo de tal manera que la vida en el seu interior fos més còmode.

Es van enderrocar totes les parets per fer la nova distribució. Tota la planta gira al voltant d’un cub central de vidre negre, que a la vegada, és armari. En quant a l’estètica de pis, es va treballar des d’un punt de vista monocromàtic per tal de remarcar el caràcter auster, sobri i elegant. Els materials utilitzats també segueixen aquesta premissa, com el marbre de Carrara de paviment, paper decoratiu de seda natural en les parets, i lacats negre brillant i blanc en el mobiliari. En el menjador es va optar per utilitzar la fusta natural per contrastar la fredor del marbre de terra.

La suite, a la qual s’accedeix a partir del cub central, ens vam decantar per utilitzar colors i materials més càlids com la gama dels marrons. El paviment és de parquet de freixe d’un to molt fosc. Les parets en aquest cas també van ser revestides amb paper decoratiu de seda natural marronós, y el mobiliari va ser dissenyat a mida en acabats lacat negre brillant i blanc. El dormitori era molt petit, i els propietaris no els importava que el llit estigués arrambat a un lateral. Tan el capçal del llit com la part inferior del mateix, són espais aprofitats per emmagatzematge.

El bany, al quedar totalment obert al vestidor per una gran porta corredera amb mirall, també es va dissenyar un moble a mida de tal manera que, quan estigués oberta la porta del vestidor, donés la sensació que el moble fos continuo en els dos espai, vestidor i bany.

Per últim les dues terrasses són concebudes per dues funcions diferents. La primera, com un balcó al skyline de Barcelona i vistes al mar, va ser dissenyada com a zona chill out, amb sofàs, plantes i llums indirectes. L’altra terrassa va ser pensada per gaudir del menjar a l’exterior on es va instal·lar una barbacoa totalment equipada i una gran taula amb cadires. Ambdues terrasses van ser protegides del sol amb uns amplis para-sols elèctrics. Per acabar, per donar més confort a tot el pis es van instal·lar altaveus de fil musical en totes les estàncies inclòs les terrasses.

 

PORTOLA_10
 
PORTOLA_15
 
PORTOLA_20
 
PORTOLA_01
 

 
PORTOLA_34
 
PORTOLA_36
 
PORTOLA_25