• interiorismo
INTERIORISME NOGUERA HAIR & ART SALON – BARCELONA 2017-06-01T16:06:51+00:00

Project Description

INTERIORISME NOGUERA HAIR & ART SALON

Projecte guanyador del premi Best Salon Award 2015.

El propietari, perruquer i pintor artístic, és un gran amant de l’art i l’escultura, així que volia combinar en el seu saló les seves dues grans passions: la perruqueria i l’art. Per fer l’interiorisme ens vam inspirar en l’austeritat de les galeries d’art.

Es van treballar els colors des d’un punt de vista monocromàtic a fi de remarcar el caràcter auster i sobri. Els materials empleats també segueixen aquesta premissa, formigó, laca negra brillant i fusta amb veta per trencar la fredor dels grisos. En quant l’estètica del local, es va voler donar un aire industrial, així que es van intentar mantenir i recuperar els materials originals de l’edifici.

Es van descobrir les parets d’obra vista de llombardes massisses i es van respectar els sostres amb bigues de fusta i revoltons vistos. Com a paviment es va instal·lar ciment polit combinat amb paviment hidràulic decoratiu, típic dels edificis de l’Eixample de Barcelona. Aquest últim, es va utilitzar per remarcar o emmarcar zones com l’espera com si d’una catifa es tractés.

La planta baixa es va destinar a perruqueria femenina on, a més de les típiques zones d’un saló, es va ubicar una zona d’Internet per els clients. En el fons del local es va situar una pedicura SPA, el bany i el pati, que es va arreglar per què fos agradable i també s’utilitzés pels clients. L’altell es va destinar a barberia masculina i cabina d’estètica.

Al prendre com d’inspiració per l’interiorisme les galeries d’art, es van escollir pel mobiliari clàssics del disseny industrial en cadires, taules o làmpades. La resta del mobiliari va ser dissenyat per Cm2 Disseny.

Els tocadors, inspirats en els quadres de les galeries i museus, es van dissenyar a mida uns grans marcs penjats d’una corda i balancejats una mica cap endavant, que emmarquen els miralls, com si el client al reflectir-se en ells, fos la pròpia obra d’art emmarcada. A l’entrada també es va penjar un gran marc amb la mateixa idea, però en aquest cas emmarca un quadre pintat pel mateix client i fet a mida pel projecte. La zona d’espera, amb paviment hidràulic decoratiu, s’equipa amb cadires Eames Plastic Armchair DAW i tauletes auxiliars Aram, il·luminades per la làmpada Wireflow.

El passadís es decora amb exposicions de fotografia i pintura, y en zones estratègiques de tot el saló s’ubiquen escultures de grans dimensions. Tot un delit pels aficionats a l’art.

 

Proyecto interiorimo Barcelona
 
_T6A1032c
 
_T6A7393
 
_T6A7405
 
Untitled-1
 
Untitled-2
 
_T6A1027