• vanitas
INTERIORISME VANITAS ESPAI – BARCELONA 2017-06-15T15:37:58+00:00

Project Description

INTERIORISME VANITAS ESPAI

Vanitas Espai, va tornar a contactar amb Cm2 Disseny per la realitzar el projecte d’interiorisme de la nova imatge corporativa del centre de perruqueria i estètica.

La idea del disseny d’interiors era crear un ambient estilitzat, d’elegància nítida i alhora acollidor, on els clients del centre poguessin gaudir d’un entorn agradable mentre rebessin assessorament estètic. El dibuix de les rajoles dissenyades per Marcel Wanders per la firma italiana Ceramicas Bardelli, va ser el fil conductor.

Vanitas Espai està ubicat en el cor emblemàtic del barri de l’Eixample, una de les zones amb més moviment comercial i oci de Barcelona.

L’espai s’ha distribuït en cinc zones: recepció, zona de manicura i pedicura, sala de rentacaps, zona de perruqueria i cabines privades de tractaments. Cada àmbit té una funció definida i una àrea delimitada, la qual cosa no impedeix, que tots ells es trobin units per un paviment de fusta natural, que a més aporta calidesa a l’espai. Aquest paviment és l’original del local i es va decidir conservar-lo per la intensa carga de personalitat que li dóna a l’espai.

La zona de recepció i espera de l’establiment dóna la benvinguda als usuaris. La recepció està revestida amb les rajoles de Bardelli incloent una jardinera amb una planta que aporta un toc de frescor natura. El frontal del mostrador s’ha realitzat amb HI-MACS Alpine White de 12mm, on en la superfície s’ha reproduït en relleu i de forma ampliada el motiu ornamental de les rajoles fixant així la identitat pròpia i exclusiva de l’establiment.

La zona d’exposició i venta de producte, es va ubicar darrera de la recepció. Es va dissenyar un panell d’exposició que es presenta amb lleixes transparents de vidre retroil·luminades amb LEDs. El fons és de paper tèxtil d’un color càlid, de la casa Vescom.

Baixant un breu tram d’esglaons, ens trobem amb la zona de manicura i maquillatge, on l’element central i de gran protagonisme és una singular taula fabricada en HI-MACS, material escollit per les seves propietats higièniques, el seu bon manteniment i la seva elegància. La taula es va dissenyar com a “moble transformer”, ja que reuneix dos funcions en una única peça. La taula pot ser utilitzada com a tocador de perruqueria i com a moble de manicura, depenent del servei que s’estigui oferint als clients en cada moment.

Mantenint el fil conductor de les rajoles, arribem a la zona de rentacaps, emmarcada per un color negre en parets i mobiliari. Aquestes marquen l’entrada a l’àrea reservada de la perruqueria, on obté el seu màxim sentit el caràcter escenogràfic de Vanitas.

Encara que sigui una perruqueria unisex, s’ha creat una zona per dones i una altra per homes. La primera s’ha equipat amb tocadors de fusta lacada blanca i la segona s’ha dissenyat amb un mirall horitzontal. La part superior i inferior de la paret destaca amb les rajoles de color negre de Wanders. Els carros multi serveis per deixar al cafè, revistes, bosses… També es van realitzar amb HI-MACS blanc, el sobre s’ha perforat per col·locar un peu de ferro pintat bronze que fa de gerro i de suport per col·locar les bosses de mà.

La il·luminació central de la sala es resolt amb una làmpada Snoob de color blanc de la firma Karman.